Translate

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Nebraska

Είδα το απόγευμα του Σαββάτου, στο Ιντεάλ, την ταινία - ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!



Ύμνος στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Alexander Payne επικεντρώνεται στην πολύτιμη λεπτομέρεια της καθημερινότητας απλών ανθρώπων και τη μετατρέπει σε έργο τέχνης - ή ίσως αποκαλύπτει το υφιστάμενο μεγαλείο της. Αυτός ο κόσμος, ο μικρός, ο Μέγας ... (ευχαριστώ στη μνήμη του Ελύτη)

Η οικογένεια, που τρώει τις σάρκες της, αλλά που είναι και ικανή για το μεγαλειώδες: βλέπε την απέραντα συγκινητική φροντίδα του γιου.





                 Ευχαριστούμε Αλέξανδρε!! Οι καλύτεροι Έλληνες είστε εκτός Ελλάδας, τελικά...



Υ.Γ. Στην ταινία οι ήρωες διασχίζουν περισσότερες πολιτείες. Οι πολιτείες των ΗΠΑ είναι σαν διαφορετικά κράτη μεταξύ τους και έτσι υπάρχει ιδιωτικό διαπολιτειακό δίκαιο, ανάλογο του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου. Όποιος/α θέλει να μάθει περισσότερα για αυτό, ας μου ζητήσει να του/ης χαρίσω το βιβλίο που είχα εκδώσει το 1996, "Η εξέλιξη του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου στις ΗΠΑ. Παράδοση - Επανάσταση - Αντεπανάσταση", μου έχουν μείνει μερικά αντίτυπα (δεν κυκλοφορεί στην αγορά, το χάριζα και το χαρίζω εγώ, ήταν δική μου έκδοση).

2 σχόλια:

  1. καταπληκτική ταινία...σχεδιάζω να τη δω αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία! Να μας πείτε και τις απόψεις σας. Όλα είναι καταπληκτικά, νομίζω... Και οι ερμηνείες του πατέρα (ιδιαιτέρως) και του γιου: απίστευτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή