Translate

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ASIL-ILA Conference in the City of Cherry Blossoms

Επέστρεψα πριν 4 ώρες από την πόλη των ανθισμένων κερασιών!! Ευτυχώς δεν ακυρώθηκε καμία πτήση σήμερα (και χθες, αφού ξεκίνησα το ταξίδι χθες ξημερώματα, τοπική ώρα). Μόνο πολύ ταρακούνημα είχε και πάλι, σε ορισμένα σημεία.

Όλα πήγαν πολύ καλά, ευτυχώς. Η όλη υπόθεση της συνδιάσκεψης ήταν μάλλον σπάνια, αφού έγιναν μέσα στην ίδια εβδομάδα και παράλληλα, συνεδριάσεις Επιτροπών και Ομάδων μελέτης και της American Society of International Law και της International Law Association και μπορούσαν να τις παρακολουθούν μέλη οποιασδήποτε από τις δύο ή και των δύο Ενώσεων.


                                                          Δεν είναι υπέροχο το θέαμα;!


Εγώ είμαι μέλος, όπως έχω αναφέρει κάποιες φορές, της ILA Cultural Heritage Law Committee - στη Washington D.C. συνεδρίασαν 24 Επιτροπές και 11 Ομάδες Εργασίας της ILA. Τα τελευταία 2 χρόνια, στο πλαίσιο της Cultural Heritage Law Committee επεξεργασθήκαμε πολύ λεπτομερώς ένα σχέδιο Διεθνούς Σύμβασης για την "ασυλία" κάποιων έργων τέχνης - ας μην σας πω ακόμα πολλές λεπτομέρειες!

                                               Μια εικόνα διαλείμματος των εργασιών

Στην ολομέλεια της ILA, την Παρασκευή, κλείνοντας τις εργασίες, τονίσθηκε πως 4 Επιτροπές κατέληξαν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, στο πλαίσιο των εργασιών τους: σε "Ψηφίσματα" (Resolutions). Η Επιτροπή μας ήταν η μία από αυτές τις 4. Επίσης, ήταν Η ΜΟΝΗ που είχε τόσο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα: την υιοθέτηση έτοιμου σχέδιου Διεθνούς Σύμβασης.


Με τον καταπληκτικό Πρόεδρο της Επιτροπής μας, Καθηγητή James Nafziger, μπροστά στην είσοδο του Ronald Reagan Building and International Trade Center, όπου έλαβαν χώρα όλες σχεδόν οι συνεδριάσεις - εκτός από λίγες που έγιναν στο ξενοδοχείο Marriott, εκεί κοντά.


Το Jefferson Memorial, οι ανθισμένες κερασιές, ο ποταμός Potomac (με συγκινούσε από πολύ μικρή ο ποταμός αυτός, για κάποιο λόγο, για κάποια είδηση που είχα διαβάσει στην εφημερίδα)


        Στην είσοδο του ξενοδοχείου όπου έμενα - ένα από τα ιστορικά κτίρια της πόλης, λένε.


Όμως αυτή είναι η αγαπημένη μου: Μανόλιες ανθισμένες, στο κήπο ενός μουσείου εκεί, με τα άνθη να κάνουν "χαλί"!


Εννοείται πως η αϋπνία μου έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, με το jet lag πολλαπλής κατεύθυνσης πλέον..


4 σχόλια:

  1. Οι ανθισμένες μανόλιες είναι καταπληκτικές!!! Καλώς ήλθατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ ξετρελάθηκα! Ήταν παραμυθένιο το θέαμα! Καλώς σας βρήκα. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα.

      Διαγραφή