Translate

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Περιβάλλον - Ζητήματα Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου

Κανάλι στο Freiburg


Μπροστά στο Freiburger Münster υπάρχει καθημερινά μια υπαίθρια αγορά. Το ωραιότερο, για μένα, ήταν τα λουλούδια, υπέροχα χρώματα! Η εποχή της τουλίπας, άλλωστε.



Πριν χρόνια είχα ασχοληθεί με το θέμα αυτό σε άρθρο και θυμάμαι ότι αφενός μου είχε κινήσει πολύ το ενδιαφέρον και ότι αφετέρου ο  αείμνηστος Καθηγητής Γιώργος Παπαδημητρίου με είχε παροτρύνει να ασχοληθώ περισσότερο, γράφοντας ίσως βιβλίο για τα ιδιωτικοδιεθνολογικά ζητήματα του περιβάλλοντος, το οποίο θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στη σειρά την οποία διεύθυνε. Δεν το έκανα τελικά, διότι είχα πλέον στραφεί περισσότερο στη συγγραφή βιβλίων Συγκριτικού Δικαίου. Πάντα με ενδιαφέρει όμως το θέμα αυτό - ακόμα περισσότερο στην εποχή μας, που το περιβάλλον υφίσταται την αδιαφορία των πολλών και την καταστροφική επέμβαση κάποιων αγνωμόνων και υπερφίαλων ανθρώπων που θεωρούν ότι η ακόρεστη ανάγκη τους για οικονομικά οφέλη θα πρέπει αενάως να ικανοποιείται, ανεξαρτήτως "πληγών".











                                               Ένα από τα πανέμορφα κτίρια του Freiburg



                                             Τι να κάνω.. έχω αδυναμία στα λουλούδια!


                                 Καλό μήνα! Και προσοχή σε αυτά που σας λένε, σήμερα!




2 σχόλια:

  1. Καλό μήνα! Υπέροχα τα λουλούδια, πράγματι! Δυστυχώς, το περιβάλλον είναι άλλο ένα θύμα της απληστίας... Πολύ ωραίο και ενδιαφέρον άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Είχα ξεχάσει πόσο ενδιαφέροντα είναι αυτά τα ζητήματα. Δυστυχώς πολλοί νομίζουν ότι εξουσιάζουν τα πάντα και ότι η φύση και το περιβάλλον είναι μέσα σ'αυτά.. Και δεν καταλαβαίνουν οι ανόητοι ότι το τίμημα το πληρώνουμε και θα το πληρώνουμε όλοι - και αυτοί. Τα λουλούδια και τα χρώματά τους είναι ελπίδα! Σήμερα το πρωί είχα "κολλήσει" ώρα, κοιτάζοντας ένα μικρό γλαστράκι που μου είχαν δώσει πριν 2 μήνες και στο οποίο σήμερα άνοιξε τα πέταλά του ένα καινούριο λουλουδάκι.

      Διαγραφή