Translate

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Juris Diversitas Annual Conference 2015 - A very fruitful event!!


Επέστρεψα χθες αργά το βράδυ από την Ιρλανδία. Το συνέδριο ήταν εξαιρετικό!! Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που το οργάνωσαν, ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον συνάδελφο Seán Donlan για την τόσο φιλόξενη ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει στον "χώρο" του, στο University of Limerick campus.

Συγχαρητήρια και στον νέο μας πρόεδρο, τον φίλο και συνάδελφο (Καθηγητή στο Lousiana State University) Olivier Moréteau.




Τη Δευτέρα που πήγα, ο καιρός ήταν απαίσιος, όπως σας είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση. Όπως έμαθα, βέβαια, η βροχή και ο δυνατός άνεμος είναι μόνιμα χαρακτηριστικά της Ιρλανδίας, ανεξαρτήτως εποχής, όμως εκείνη η μέρα ήταν από τις χειρότερες, όπως μας είπαν...

                  Αυτό έβλεπα και μέσα από το λεωφορείο που με πήγαινε στο campus.



Χθες το πρωί ξύπνησα στις 4 (δηλαδή, δεν κοιμήθηκα ούτε δυο ώρες, από τον φόβο μου μήπως δεν ξυπνήσω έγκαιρα...) για να προλάβω το λεωφορείο που θα περνούσε στις 5 από το ας πούμε κέντρο του campus, το οποίο απείχε πολύ από εκεί που μέναμε (το campus είναι τεράστιο). Είχα παραγγείλει και ταξί, στις 4.40, επειδή η βαλίτσα μου ήταν βαρειά και - το κυριότερο - επειδή ήταν πολύ πιθανό να βρέχει. Το ταξί δεν ήρθε - είδα ένα λίγο πιο μακριά, που ίσως ερχόταν για μένα, αλλά που σταμάτησε να πάρει ένα ζευγάρι, διότι η κοπέλα είχε φάει μια τούμπα νωρίτερα (την τούμπα, την είχα δει!), οπότε άρχισα σχεδόν να τρέχω στις κάπως ανηφορικές διαδρομές του campus με αυτή την τεράστια βαλίτσα, για να προλάβω το λεωφορείο. Ευτυχώς τα κατάφερα. Τα καλά του χορού - εκτός των άλλων - είναι ότι κάνει γερούς ραχιαίους!!!

Αυτό ήταν το θέαμα που αντίκρυσα το ξημέρωμα που έφυγα από το δωμάτιο. Σούπερ, έ;;!!



Και η ανατολή, όπως την είδα μέσα από το λεωφορείο - το οποίο ήταν "ψυγείο"... 8 βαθμούς έξω, αλλά και μέσα είχε εξαερισμό και είχα πάθει κάπως...



7.30 το πρωί έφτασα στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου, για να πληροφορηθώ ότι οι πτήσεις της σκανδιναυικής SAS (θα ερχόμουν μέσω Κοπεγχάγης) είχαν ακυρωθεί, λόγω απεργίας στην εταιρία. Splendid...

Ευτυχώς μου βρήκαν θέση σε απευθείας πτήση (ιδέα δεν είχα ότι υπήρχε τέτοια δυνατότητα, μάλλον αρχίζουν αυτές οι απευθείας πτήσεις με την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών) με την Ιρλανδική εταιρία Aer Lingus, αναχώρηση από εκεί: 4.30 το απόγευμα. Με κάτι τέτοια που μου έχουν συχνά συμβεί, έχω μάθει κάθε τετραγωνικό κάποιων αεροδρομίων..!

Ουδέν κακόν αμιγές καλού: πρόσθεσα στη συλλογή μου των μασκότ των αεροπορικών εταιριών, τον φοβερό αυτό πιλότο που βλέπετε να σας χαιρετάει:




Η συνέχεια στο επόμενο.











2 σχόλια:

  1. Περιπετειώδης επιστροφή, αλλά τέλος καλό όλα καλά! Το αρκουδάκι και η φωτογραφία το ξημέρωμα τα μπεστ οφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή