Translate

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

IALS Annual Symposium: Property Law, Climate Change, Tech Disruption (23-24.11.2023)

 


Στις 23-24 Νοεμβρίου 2023 έλαβε χώρα το Συμπόσιο - Συνέδριο της International Association of Legal Science (IALS - https://aisj-ials.net/) στο Australian National University [ANU] College of Law, στην Canberra - Αυστραλία.

https://ces.cass.anu.edu.au/events/ials-annual-symposium-property-law-climate-change-tech-disruption

Η γενική θεματική του Συμποσίου ήταν: "Property Law, Climate Change and Technological Disruption".

Το Συμπόσιο οργανώθηκε από την Prof. Anne McNaughton, Director of Scientific Studies της IALS.

Στο Συμπόσιο, την κεντρική ομιλία είχε ο Πρόεδρος της IALS, Sjef van Erp, Emeritus Professor of Civil Law and European Private Law at Maastricht University (The Netherlands).




Εγώ, ως Α' Αντιπρόεδρος της IALS (https://aisj-ials.net/international-committee/), κήρυξα την έναρξη των εργασιών από κοινού με τον Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Australian National University, Professor Anthony Connolly.



Στο Συμπόσιο συμμετείχαν με εισηγήσεις εξαιρετικοί αλλοδαποί καθηγητές, από την Αυστραλία, από τα νησιά του Νοτίου Ειρηνικού, από την Ολλανδία, Κολομβία, Κίνα, Σιγκαπούρη, ΗΠΑ - οι περισσότεροι με φυσική παρουσία, αλλά και διαδικτυακά.

Κατά κοινή αποδοχή, ήταν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο, το οποίο έκλεισε με δείπνο στο National Museum of Australia, στο οποίο προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Dr Egils Levits, τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Λετονίας, τέως δικαστής του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.





Και κάποιες φωτογραφίες από την επίσκεψή μου στο μουσείο αυτό, την επομένη ημέρα, λίγο πριν πάω στο αεροδρόμιο για να αρχίσω τις πτήσεις της επιστροφής.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου