Translate

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Juris Diversitas Annual Conference 2015 - Sequel

                                         Έναρξη του συνεδρίου, Τρίτη 2 Ιουνίου 2015.

Στην πρώτη συνεδρίαση μετά την κεντρική ομιλία (βλ. κατωτέρω), σε μια από τις παράλληλες συνεδριάσεις είχα την προεδρία, όπως βλέπετε στο πρόγραμμα.



Ο Seán Patrick Donlan καλωσορίζει τους συνέδρους και παρουσιάζει τον ένα από τους δύο κεντρικούς ομιλητές: Brian Z Tamanaha, έναν από τους σημαντικότερους στον κόσμο υποστηρικτές του νομικού πλουραλισμού.



                                           Στη μνήμη των δύο αυτών σπουδαίων νομικών.



                                                        Η ομιλία του ήταν εξαιρετική.

Στη φωτογραφία δεν έχει αρχίσει ακόμα να μιλάει. Παρακολουθούσαμε απόψεις της Ιρλανδίας, και ιδιαιτέρως της περιοχής όπου είναι το Limerick, όπως βλέπετε.



Μια φωτογραφία του τμήματος του campus όπου ήταν το οίκημα (μέσα σε ένα από τα "χωριά", στο Capavilla Village) όπου μέναμε. Κατ'εξαίρεση ήταν ηλιόλουστη εκείνη η ώρα!



Το απόγευμα της Τετάρτης, 3 Ιουνίου, ακούσαμε τη δεύτερη κεντρική ομιλία (βλ. κατωτέρω).

Το πρωί της Πέμπτης, 4 Ιουνίου, παρουσίασα και εγώ τη δική μου εισήγηση - βλέπετε στη φωτογραφία το πρόγραμμα. Μας είπαν ότι το δικό μας πάνελ είχε τις πιο ενδιαφέρουσες εισηγήσεις του συνεδρίου - χαρήκαμε πολύ, εννοείται!!



Δύο σπουδαίες νομικοί: Από αριστερά, η Katharina Boele-Woelki, η δεύτερη κεντρική ομιλήτρια του συνεδρίου, Πρόεδρος της International Academy of Comparative Law, και η Esin Örücü, η πασίγνωστη σε όλους τους μεταπτυχιακούς μου, σπουδαία συγκριτικολόγος, η οποία είχε την προεδρία στην εισήγηση της πρώτης και στη συζήτηση που ακολούθησε.


Εικόνα που αντανακλούσε το προβληματισμό της ομιλήτριας - και που με γοήτευσε, γι'αυτό και τη φωτογράφισα!



Οι κεντρικές ομιλίες έγιναν στην αμφιθεατρική αίθουσα της ολομέλειας. Όλες οι άλλες, των παράλληλων συνεδριάσεων, έγιναν σε μικρότερες αίθουσες.

              Λίγο πριν συγκεντρωθούμε όλοι για την ομιλία της Katharina Boele-Woelki.



                       Το ίδιο εκείνο βράδυ είχαμε και το επίσημο δείπνο του συνεδρίου.

Οι δύο κυρίες, εκτός από σπουδαίες είναι και συμπαθέστατες! Προσωπικά πιστεύω ότι αυτός είναι ο αυτονόητος συνδυασμός: οι πραγματικά σπουδαίοι άνθρωποι είναι πολύ συμπαθείς.


Και εμείς περνάμε καλά, όπως βλέπετε! Βλέπετε τον πρώην - πλέον - πρόεδρο του Juris Diversitas  αριστερά και τον νυν - ανακηρυχθέντα στο συνέδριο - πρόεδρο δίπλα μου, στη φωτογραφία.




Η πεζογέφυρα (με το όνομα Living Bridge) στο campus. Φαντασθείτε με να προχωράω επάνω της με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ιλιγγιώδους βάρους βαλίτσα, τα ξημερώματα του Σαββάτου.




Το υπέροχο θέαμα κάτω από ένα κομμάτι της γέφυρας - η οποία είναι τεράστια. Προφανώς το είχα φωτογραφίσει άλλη μέρα και ώρα, όχι τότε που έτρεχα!



Η συνέχεια στο επόμενο - και πάλι!








2 σχόλια:

  1. Φαίνεται ότι ήταν πολύ ωραία. Και εις άλλα με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν, πράγματι! Και οι συνάδελφοι - και αυτοί τους οποίους γνώριζα ήδη αλλά και αυτοί τους οποίους γνώρισα εκεί - είχαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και ήσαν και πολύ καλοί στην παρέα. Σ'ευχαριστώ πολύ, Βίκυ!

      Διαγραφή