Translate

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Επέτειοι - Anniversaries

Σήμερα, 23 Ιουλίου 2014, το blog έχει τα πρώτα του γενέθλια! Είθε να γιορτάσουμε και άλλα στο μέλλον.



Επειδή μια άλλη επέτειος (καμία σύγκριση, εννοείται!!!!) ήταν πολύ κοντά, είπα να "γιορτάσουμε" τα γενέθλια, παρουσιάζοντας φωτογραφίες εφημερίδων που έγραψαν για την προσελήνωση του διαστημόπλοιου Απόλλων 11 (20 ή 21 Ιουλίου, αναλόγως της χώρας!) και για το ότι ο Neil Armstrong πάτησε στο φεγγάρι, αλλά και το βιντεάκι που είχε προβληθεί στην τηλεόραση. Δεν με ενδιαφέρει αν λένε κάποιοι πως ποτέ δεν συνέβη. Πρώτον έχει διαψευσθεί η άποψη αυτή από πολλούς επιστήμονες κύρους, δεύτερον (και ίσως κυριότερο!) είχα την τύχη να δω το συγκλονιστικό αυτό γεγονός σε τηλεόραση ζαχαροπλαστείου στο Λουτράκι, όπου παραθερίζαμε οικογενειακώς. Δεν θυμάμαι πού ήταν οι γονείς μου (μάλλον κάθονταν έξω, στις καρέκλες με παρέα) ή ο αδελφός μου (ίσως και να ήταν εκεί δίπλα και να το έβλεπε και αυτός, θα πρέπει να θυμηθώ να τον ρωτήσω). Θυμάμαι ότι ήμουν πιθανόν η μόνη μικρή εκεί, όρθια (και πάντα περίεργη!) και εκστασιασμένη βλέποντας την εικόνα στην τηλεόραση (Γιώργο Νικολαΐδη-Κρασσά, μη γελάς!!!).

Έχω ασχοληθεί λίγο και επιστημονικά με ζητήματα διεθνών εμπράγματων ασφαλειών σε διαστημικά περιουσιακά στοιχεία και ομολογουμένως ήταν συναρπαστικό. Θα ταξίδευα ποτέ στο διάστημα αν είχα τη δυνατότητα (υπάρχει λίστα αναμονής υποψήφιων ταξιδιωτών, όπως πιθανόν γνωρίζετε); Υποψιάζομαι πως όχι. Πιτσιρίκι, εκστασιαζόμουν. Τώρα, μάλλον θα ήμουν έντρομη μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεν υπάρχει λόγος να παραστήσω τη γενναία! Νομίζω ότι έχει συμβάλει στον ..τρόμο μου αυτόν και μια ταινία που είχα δει όταν ήμουν μικρή (μετά από το γεγονός αυτό, όμως), όπου, αν θυμάμαι καλά, δεν επαρκούσε το οξυγόνο στο εσωτερικό του διαστημοπλοίου για όλους τους αστροναύτες και αποφάσισε ο ένας να θυσιαστεί, βγαίνοντας από το διαστημόπλοιο!! Και τον βλέπαμε να αιωρείται και να χάνεται - και τον έβλεπε από τις οθόνες της ΝΑΣΑ, υποτίθεται, και η γυναίκα του. Τρόμος απέραντος!! Ήδη ίδρωσα και που το γράφω!!














                http://www.nasa.gov/mission_pages/apollo/apollo11_40th.html#.U83-dON_tPc









   
                                                         Εφημερίδες της Αργεντινής





                Φωτογραφίες από την υποδοχή των αστροναυτών ως ηρώων στη Νέα Υόρκη.










4 σχόλια:

  1. ¡Felicidades por este primer aniversario! Espero que sean muchos los que celebremos. Un beso, desde Burgos, Elina.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά, blog! Να τα εκατοστήσεις!!! Να μας χαρίζεις πάντα αναρτήσεις γεμάτες ενδιαφέροντα νέα & όμορφες απόψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή