Translate

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ζωή σαν δημιουργία - ή μήπως λέω το αυτονόητο;...



Πέρασα ένα πολύ όμορφο απόγευμα-βράδυ: Είχα πάει σε συνάντηση - συζήτηση του Χιώτη συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη, στο Free Thinking Zone, στη Σκουφά. Περίπου 3 ώρες γεμάτες εικόνες από μια ουσιαστική ζωή, διαφορετική ίσως από αυτή που [νομίζουν πως] ποθούν πολλοί και πολλές, πολύ πιο γεμάτη και γαλήνια, όμως, από εκείνη.

Σπάνιο - δυστυχώς... - να αντιστοιχεί η πραγματικότητα σε ό,τι φαντάζεται κανείς για κάποιον συγγραφέα του οποίου το έργο θαυμάζει. Ευτυχώς σήμερα δεν επαληθεύθηκε αυτό που είχα διαβάσει κάποτε ότι είχε πει ο Aldous Huxley (νομίζω), απευθυνόμενος σε όσους θαυμάζουν κάποιους συγγραφείς και θέλουν να τους συναντήσουν, πιστεύοντας ότι είναι τόσο "ανώτεροι" όσο και τα ιδανικά τα οποία αποτυπώνονται στα έργα τους. Είχε πει, λοιπόν: "Το να αρέσει σε κάποιον ένα βιβλίο και να θέλει να γνωρίσει τον συγγραφέα, είναι σαν να του αρέσει το φουά γκρα και να θέλει να γνωρίσει τη χήνα: καμία σχέση"!!!!!!!!!

Ευτυχώς, στην περίπτωση του Γιάννη Μακριδάκη, αυτή η σχέση υπάρχει! Και, εννοείται: αν δεν έχετε διαβάσει έργα του, χάνετε!

                                                         http://yiannismakridakis.gr/



                               Οι υπέροχες φωτογραφίες είναι του Lalo: http://lalomimar.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου