Translate

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

International Academy of Comparative Law - Académie Internationale de Droit Comparé

Σήμερα (επιτέλους...!) κατάφερα να ολοκληρώσω και να στείλω στον Γενικό εισηγητή, την εθνική εισήγηση που έχω αναλάβει για ένα από τα θέματα του συνεδρίου της International Academy of Comparative Law, το οποίο θα γίνει το καλοκαίρι του 2014, στη Βιέννη.

Τα συνέδρια της Διεθνούς Ακαδημίας Συγκριτικού Δικαίου γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, σε διαφορετικό κράτος. Η φωτογραφία που βλέπετε, είναι από το συνέδριο που είχε γίνει στην Ελλάδα, το 1994. Εκείνη τη χρονιά είχα την τιμή να έχω από κοινού με τον Καθηγητή Παναγιώτη Καργάδο, την Ελληνική εθνική εισήγηση για το θέμα: "Declining Jurisdiction in Private International Law". Γενικός εισηγητής ήταν ο J.J. Fawcett. Οι εθνικές εισηγήσεις στο θέμα αυτό, μαζί με τη Γενική εισήγηση, εκδόθηκαν το 1995 σε τόμο ξεχωριστό:
http://ukcatalogue.oup.com/product/9780198259596.do

Επίσης, οι Ελληνικές εθνικές εισηγήσεις όλων των θεμάτων του συνεδρίου δημοσιεύθηκαν στη Revue Hellénique de Droit International 1994.

Έδρα της International Academy of Comparative Law/Académie Internationale de Droit Comparé (IACL/AIDC), είναι το Παρίσι. Έχω την τιμή να έχω εκλεγεί μέλος της από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 (μετά από το συνέδριο της Βουλιαγμένης, αλλά και μετά από το συνέδριο του 1998, στο Bristol, όπου επίσης είχα εθνική εισήγηση, στο θέμα "La mise en oeuvre des sûretés dans le cadre d'une faillite internationale", εισήγηση που δημοσιεύθηκε στη Revue Hellénique de Droit International), μετά από πρόταση του Καθηγητού κ. Κ. Κεραμέως.

Παρίσι, Σεπτέμβριος 1989: Είχα πάει μία εβδομάδα για συμπληρωματικό υλικό για το διδακτορικό μου ("Η ισότητα των πιστωτών στο πτωχευτικό διεθνές δίκαιο"), που έγραφα εκείνη την εποχή με ρυθμούς ...φρενιτώδεις (πού να ήξερα τότε ότι τέτοιους ρυθμούς θα κρατούσα και στο μέλλον, εκούσια και ακούσια) και το οποίο εν τέλει παρέδωσα στον επιβλέποντα Καθηγητή μου, κ. Σπ. Βρέλλη, λίγο πριν τα Χριστούγεννα εκείνης της χρονιάς.

Και μια που το παρελθόν μονίμως διασταυρώνεται με παρόν και μέλλον, ιδού και μια φωτογραφία από το Μόναχο, όπου, το καλοκαίρι του 1991, είχα πάει για έρευνα στο Institut für Internationales Privatrecht und Rechtsvergleichung (Veterinärstrasse 5, μου άρεσε πολύ το όνομα του δρόμου!), Ludwig-Maximilians-Universität München, Juristische Fakultät. Έχω αναφερθεί και πάλι σε εκείνη την εποχή.



Για το συνέδριο του ερχόμενου καλοκαιριού, της Διεθνούς Ακαδημίας Συγκριτικού Δικαίου, μπορείτε να πληροφορηθείτε λεπτομερώς από την ηλεκτρονική διεύθυνση:

                          http://www.iacl2014congress.com                     



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου