Translate

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

San Francisco - Yerba buena

Την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ για λίγες ώρες το San Francisco. Απείχε μια ώρα περίπου με το τραίνο από το Palo Alto, όπου βρίσκεται το Stanford University και το Stanford Park Hotel (το ξενοδοχείο απείχε μισή ώρα περίπου με τα πόδια από το πανεπιστημιακό campus), όπου μείναμε οι της Συντακτικής Επιτροπής και συγχρόνως σύνεδροι. Στο τραίνο - μέσα σε όλο το τραίνο! - κάθησα τυχαία δίπλα σε κάποιον που κοιμόταν λίγο (ή σκεφτόταν πολύ!) και όταν, λόγω ανασφάλειας, τον ρώτησα πού θα έπρεπε να κατέβω, αδιόρατα υποψιάσθηκα και μετά το επιβεβαίωσα, ότι ήταν Έλληνας! Ο Νίκος, δεξιά στη φωτογραφία. Έχει κάνει μεταπτυχιακό στο San Diego University και εργάζεται στη Google. Πήγαινε στο San Francisco για να συναντήσει έναν φίλο του, τον Διονύση, που ετοιμάζει το διδακτορικό του σε κάποιο Πανεπιστήμιο (συγγνώμη Διονύση, δεν θυμάμαι σε ποιό), στην Indiana και που περνούσε από το San Francisco, πηγαίνοντας σε συνέδριο στη ...Baja California (επιτρέψτε μου τα Ισπανικά, άλλωστε η Καλιφόρνια βρίθει Ισπανικών τοπωνυμίων). Πήγαν σε συναυλία, πήγα για περπάτημα μέσα στην πόλη και μετά συναντηθήκαμε, υποθετικά για cheese cake (!), στον επάνω όροφο του καταστήματος Macey (αν θυμάμαι καλά το όνομα), που είναι στη Union Square, εκεί που "ξεκίνησε" και η ύπαρξη της πόλης, κάπου στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα (έχει αρχίσει να κάνει ..νερά ο εγκέφαλός μου, με τόσο υλικό που του απαιτώ να θυμάται!). Έπρεπε όμως να περιμένουμε ουρά μισή ώρα, οπότε πήγαμε στο μπαρ του ισογείου του ξενοδοχείου St Francis, επίσης στην πλατεία αυτή. Περάσαμε πολύ ωραία, έτσι δεν είναι παιδιά; (ελπίζω να το διαβάσουν κάποια στιγμή, αυτοί μπορούν να με "εντοπίσουν" ηλεκτρονικά, εγώ όχι)


Περνοδιαβαίνοντας στην "παραλία" της πόλης. Δυστυχώς δεν προλάβαινα να φθάσω μέχρι την πλευρά που θα έβλεπα τη Χρυσή Γέφυρα (Golden Bridge). Την είδα όμως όταν προσγειωνόταν το αεροπλάνο!! Παρεμπιπτόντως, τόσα ταξίδια έχω κάνει σε διάφορα μέρη του κόσμου, δεν έχω δει ωραιότερο θέαμα από το αεροπλάνο, όπως αυτό που έβλεπα όσο πλησίαζε να προσγειωθεί στην περιοχή του San Francisco Bay. Αριστούργημα!!



Και ιδού κομμάτι της Union Square, με παγοδρόμιο, όπου έκαναν πατινάζ πολλοί, την ώρα όμως που φωτογράφιζα τους είχαν βγάλει από την πίστα, για να την ..ισιώσουν! Ή, κάτι τέτοιο. Επίσης βλέπετε - ήδη! - το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι μια πόλη ιδιαιτέρως ανοιχτόκαρδη! Αυτός νομίζω είναι ο χαρακτηρισμός που της ταιριάζει. Και πολλοί άνθρωποι κυκλοφορούσαν στο κέντρο, αλλά κυρίως στην "παραλία", η οποία έχει τεράστια έκταση. Μακάρι να ξαναπάω κάποια μέρα, σε λίγες ώρες δεν πρόλαβα να δω και πολλά.



Και το καλύτερο: Θα το ακούσατε ίσως και στις ειδήσεις, όμως εδώ μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε περισσότερα. Μου το έστειλε η Cynthia, ξαδέλφη μου, ιστορικός τέχνης, που γεννήθηκε στο Lynn της Βοστώνης και ζεί και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Όλες μου τις ευχές για το φοβερό Batkid!!!

http://www.npr.org/blogs/thetwo-way/2013/11/15/245480296/holy-empathy-batkid-lives-superhero-dream-in-san-francisco

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου