Translate

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Νέες εκδόσεις για πολιτιστικά αγαθά

Ένα υπέροχο νέο βιβλίο: Εργαλεία της παράδοσης, από τη συλλογή του κ. Παύλου Κοντέλλη. 

Εκπληκτικό ντοκουμέντο της αγροτικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς!! Εννοείται ότι το αγόρασα! (και επειδή δεν υπάρχει χώρος ή επιφάνεια πλέον στο σπίτι μου που δεν έχει καταληφθεί από βιβλία, το έχω όρθιο σε μια πολυθρόνα, ώστε να το βλέπω!)


http://www.kaponeditions.gr/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7%CF%83-p-117.html

            Δυο σελίδες του βιβλίου, με μια από τις υπέροχες φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα:



Το βιβλίο για το οποίο σας μίλησα πριν λίγες ημέρες (Handbook on the Law of Cultural Heritage and International Trade), κυκλοφόρησε. Και τί σύμπτωση: Κυκλοφόρησε ακριβώς την ημέρα (25 Απριλίου) που είχα κάνει την ανάρτηση, λέγοντας ότι εκείνες τις ημέρες θα κυκλοφορούσε!! Μερικές φορές αναρωτιέμαι για τις ...μαντικές μου ικανότητες!!



http://www.e-elgar.com/bookentry_main.lasso?id=15010&breadcrumlink=&breadcrum=&sub_values=

Στο δεύτερο αυτό link, σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει και η επίσημη online εκδοχή του ηλεκτρονικού βιβλίου (ebook).
http://www.elgaronline.com/abstract/9781781007341.xml



Οι δύο ανωτέρω φωτογραφίες όπως και οι δύο επόμενες είναι από την East Wing, National Gallery, στην Washington D.C. Έργο του διάσημου αρχιτέκτονα I.M. Pei, ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει ένα σφηνοειδές σχέδιο κτιρίου που κάλυπτε πολλά προβλήματα του τριγωνικού χώρου που ήταν διαθέσιμος. Η πτέρυγα αυτή στεγάζει διοικητικές υπηρεσίες της National Gallery.



Όπως υποψιάζεστε, φωτογράφιζα συνέχεια με το ipad μου, τις λίγες ώρες που ήμουν εκτός του συνεδρίου ASIL-ILA. Να πω ότι γοητεύθηκα από το κτίριο και από τα εντός του έργα τέχνης, θα είναι πολύ λίγο.

                                                                 Έργο του Max Ernst



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου