Translate

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ασφαλιστικά μέτρα - Αναγκαστική εκτέλεση και Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο

Καιρό έχω να αναρτήσω νομικό κείμενό μου. Ευκαιρία λοιπόν να το κάνω τώρα. Κείμενο - εισήγησή μου σε ημερίδα του 1996, κείμενο που είχα γράψει υπό πολύ δύσκολες για μένα συνθήκες. Ευτυχώς όλα είχαν πάει καλά. Ακόμα μια φορά θα επαναλάβω ότι, παρά τις οποιεσδήποτε εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, οι ιδιωτικοδιεθνολογικοί προβληματισμοί στο πραγματευόμενο θέμα ισχύουν πάντα - οι εκάστοτε επιλογές είναι που μπορεί να διαφέρουν.

Οι 2 φωτογραφίες είναι η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ θέα από τα γραφεία του κ. Κοντέλλη. Η Ακρόπολη, στην πραγματικότητα, φαίνεται πολύ καθαρότερα από όσο κατάφερα να αποτυπώσω στις φωτογραφίες.

Αρκετά χρόνια τώρα, με γοητεύουν κάποιες βιομηχανικές περιοχές, ιδιαιτέρως όταν δεν πρόκειται για περιοχές με κτίρια ψυχρά και τεράστια. Περιέργως, αντί να μου φαίνονται ψυχρές και γκρίζες, με "συγκινούν" ως προς το ανθρώπινο στοιχείο της εξέλιξης της ζωής - του πώς ήταν τα πράγματα και πώς έγιναν. Επίσης με καταγοητεύει η βιομηχανική αρχιτεκτονική!










(μάλλον κάτι "έφαγα" από την προτελευταία σελίδα, όταν φωτοτύπησα το κείμενο....)



Orquesta milagrosa - Θαυμαστή ορχήστρα! Άνθρωποι στην Παραγουάη, που λόγω φτώχειας μεγάλης δεν θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την αγορά βιολιού ή τσέλου ή φλάουτου ή άλλου μουσικού οργάνου και που όμως αγαπούν πολύ τη μουσική και επιθυμούσαν διακαώς να συμμετάσχουν σε κάποια ορχήστρα, κατασκεύασαν μουσικά όργανα από αντικείμενα που βρήκαν στα σκουπίδια.. Ανατριχιαστικό αλλά και μεγαλειώδες! Δέστε το. Αν καταλαβαίνετε και ισπανικά, ακόμα καλύτερα.

https://docs.google.com/file/d/0B2iaFaxXoG61MlloNFFNQk5JUGM/edit

Η δύναμη της μουσικής ως στοιχείου κοινωνικής μεταμόρφωσης, όπως λέει ο σπουδαίος μαέστρος, σε πρωτοβουλία του οποίου οφείλεται αυτό το θαύμα!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου