Translate

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ενάλια πολιτιστικά αγαθά - Ναυάγιο Αντικυθήρων

Την Κυριακή, 29 Ιουνίου, η έκθεση για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων τελειώνει. Έτρεξα, λοιπόν, σήμερα να τη δω. Τελευταία στιγμή... ντροπή μου, τη στιγμή που ασχολούμαι τόσα χρόνια με τη δικαιική προστασία των ενάλιων πολιτιστικών αγαθών - βλ. και προηγούμενες αναρτήσεις μου, για σχετικά κείμενά μου:
http://elinamoustaira.blogspot.com/2013/10/underwater-cultural-heritage-and.html

http://elinamoustaira.blogspot.com/2013/10/blog-post_31.html

     Η έκθεση είναι υπέροχη!! Αν ενδιαφέρεστε, προλαβαίνετε μέχρι και την Κυριακή.


                             Ο Έφηβος των Αντικυθήρων, το θαυμαστό αυτό άγαλμα!




                                          Φωτογραφίζοντας τον Έφηβο των Αντικυθήρων

Ντοκουμέντα της εποχής της ανακάλυψης του ναυαγίου, 1900-1901. Σφουγγαράδες Συμιακοί, με τη βοήθεια του Βασιλικού Ναυτικού, έκαναν τις πρώτες έρευνες και έφεραν στο φως αντικείμενα του ναυαγίου του 1ου π.Χ. αιώνα.





                                                              Θραύσμα του ναυαγίου

  Διαβάστε τις αυθεντικές περιγραφές της έκθεσης για αγάλματα που φαίνονται στις φωτογραφίες:

Δείτε την εκπληκτική διαφορά: τα τμήματα των αγαλμάτων που ήσαν μέσα στην άμμο, διατηρήθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ τα υπόλοιπα διαβρώθηκαν από τους θαλάσσιους οργανισμούς.




                     Όλα τα σχετικά με τον εκπληκτικό μηχανισμό των Αντικυθήρων:






Σύγχχρονο έργο, αναρτημένο στην έκθεση, εμπνευσμένο από τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, της κ. Σαραντέα-Μίχα: μου φάνηκε πανέμορφο!!

Το επίσημο facebook του Ναυαγίου των Αντικυθήρων:
https://www.facebook.com/pages/%CE%A4%CE%BF-%CE%9D%CE%B1%CF%85%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%AE%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B7-The-Anti%CE%BAythera-Shipwreck-official/362285247150519?fref=nf


Αναγγέλθηκε η συνέχεια των ερευνών στο ναυάγιο:  http://www.kathimerini.gr/773446/article/epikairothta/ellada/nea-apostolh--sta-antiky8hra

Δεν έχετε παράπονο: είναι η πλουσιότερη σε φωτογραφίες ανάρτησή μου!! Ομολογώ ότι όταν κουβαλάω μαζί μου το ipad, ταλαιπωρούμαι σωματικά από το βάρος, όμως χαίρομαι πολύ με τη φοβερή ανάλυση χρωμάτων που επιτυγχάνει!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου