Translate

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Matera - Αθήνα

Επέστρεψα. Δυο ημέρες γεμάτες από ένα απίθανο θέαμα, αυτής της πόλης όπου έχουν γυριστεί (μεταξύ πολλών άλλων) οι πιο σημαντικές ταινίες που αναφέρονται στην εποχή του Χριστού*, αφού εκεί, μέσα στην πόλη, υπάρχει μια ολόκληρη πόλη με σπίτια-σπηλιές χτισμένα σε βράχους, σε διάφορα στρώματα, σε διάφορες εποχές, στη διάρκεια χιλιάδων χρόνων.

I Sassi di Matera:
  
http://www.sassiweb.it/matera/cosa-sono-i-sassi/introduzione/

Πόλη που θα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2019, μαζί με το Plovdiv της Βουλγαρίας.

Ήταν ιδανικός τόπος για οργάνωση ημερίδας από την Ιταλική Εταιρία για το Δίκαιο των Κατασκευών (http://www.iscl.it/2015/07/15/convegno-annuale-iscl-2015/) για τη ρύθμιση από το δίκαιο των ζητημάτων που αφορούν σε πολιτιστικά αγαθά: "Le tutele giuridiche dei beni culturali"

 Οι τρεις πρώτες φωτογραφίες είναι από ένα "μπαλκόνι", στην Piazza Vittorio Veneto, το οποίο λέγεται Bella vista - έχει όντως όμορφη θέα!

Με τον Prof. Avv. Giovanni Iudica (Πρόεδρο της Italian Society of Construction Law, Καθηγητή στο Università Bocconi di Milano)



Μια ιδέα του τι εννοώ. Θα σας δείξω πολλές φωτογραφίες και σε επόμενες αναρτήσεις.



Prof. (στην Αρχιτεκτονική του Università degli Studi di Firenze) Alessandro Ubertazzi, Prof. Avv. Giovanni Iudica, Avv. Roberto Panetta (δικηγόρος Μιλάνου, διδάσκει και στο Bocconi, ψυχή του συνεδρίου και μάλλον η καλύτερη εισήγηση της ημερίδας - σε άλλη ανάρτηση για αυτήν)



                                     Θυμίζω: αυτό που βλέπετε είναι μέσα στην πόλη!



                                                                    Καλή Κυριακή!


* Ρίξτε μια ματιά για το πόσες και ποιες ταινίες έχουν γυριστεί εκεί:

http://www.sassiweb.it/matera/cinema-a-matera/film-girati-a-matera/




3 σχόλια: