Translate

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Συμφωνία σε κιτρινόχρυσο



Οίκος δημοπρασιών Christies - Ρεκόρ πωλήσεων σε μια δημοπρασία έργων Σύγχρονης Τέχνης (Contemporary Art), στις 12 Νοεμβρίου: 853 εκατομμύρια δολλάρια. Επικίνδυνες καταστάσεις... Η τέχνη ως άγρια επένδυση... Καμία σχέση με την αρχική, αυθεντική της σημασία.

"Ακόρεστοι" συλλέκτες σύγχρονης τέχνης, όπως σωστά τους ονομάζει η Wall Street Journal:

http://online.wsj.com/articles/christies-makes-auction-history-with-853-million-sale-of-contemporary-art-1415853549


Sir Denis Mahon, έζησε 100 χρόνια, μέχρι την περασμένη άνοιξη. Είχε κανονίσει δωρεά 75 πινάκων μετά το θάνατό του, σε μουσεία στην Αγγλία. Όσοι ξέρετε ιταλικά, διαβάστε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στο Il Giornale dell'arte:

                             http://www.ilgiornaledellarte.com/articoli/2011/5/107945.html


Όσοι δεν έχετε πάει, σπεύστε!! Μουσείο Ηρακλειδών - και το κεντρικό του κτήριο έχει πάντα πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις αλλά και το καινούριο, λίγο πιο πέρα από το κεντρικό, έχει μια υπέροχη έκθεση φωτογραφίας - "Μεταμορφώσεις των Αθηνών, Φωτογραφικό οδοιπορικό 1839-1950":

                     http://www.herakleidon-art.gr/el/index.cfm?get=exhibits&show=current&ItemID=89


Art Loss Register: Νομικό πρόσωπο με βάση το Λονδίνο, ερευνά υποθέσεις με "χαμένα" έργα τέχνης. Εξαιρετικά αποτελεσματικό σε κάποιες περιπτώσεις, συγκεντρώνει και θετικά και αρνητικά σχόλια (π.χ. για τις αμοιβές που απαιτεί).

Διαβάστε το άρθρο των New York Times, είναι ενδιαφέρον: http://www.nytimes.com/2013/09/21/arts/design/tracking-stolen-art-for-profit-and-blurring-a-few-lines.html?pagewanted=all


Και μια εξαίρεση στα χρώματα!!



Από το πρωί δεν έχω δυνατότητα επικοινωνίας με μέιλ, λόγω κατάληψης από φοιτητές(; μόνο;..) των πανεπιστημιακών σχετικών εγκαταστάσεων. Δουλειές που πρέπει να γίνουν, μένουν στον αέρα. Τα νεύρα μου... Εννοείται ότι υπάρχουν πολύ χειρότερα προβλήματα, π.χ. των πανεπιστημιακών νοσοκομείων που δεν μπορούν να εκδώσουν συνταγές, να βγάλουν αποτελέσματα εξετάσεων, κλπ. Ας είναι καλά η αναισθησία κάποιων για τις συνέπειες των "αποφάσεων" που παίρνουν...




Βιντεάκι δίλεπτο από πρόβα για το μπαλέτο "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" - Roberto Bolle&Alina Somova

                                            https://www.youtube.com/watch?v=lnzBuss5o34




Ένα σούπερ βιντεάκι, από τη Σκάλα του Μιλάνου, που δείχνει στιγμές από την προετοιμασία (σκηνικά, σχέδιο στο χαρτί, κλωστές για τα κουστούμια, κλπ.) για το ανέβασμα της όπερας Fidelio, του Beethoven. Επίσης περιγραφές από τη Debora Warner (σκηνοθεσία), Daniel Barenboim (διεύθυνση ορχήστρας)

https://www.youtube.com/watch?v=k7Z7FSGkSzQ&index=3&list=UUZXldHqCGM5nmD4id4iX7WA



Όλες οι φωτογραφίες είναι σημερινές, από σημεία των οδών Ηρώδου Αττικού, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Άγρας και μιας άλλης που δεν έχω προσέξει το όνομά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου