Translate

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μεταβίβαση πλοίου ως ομάδας περιουσίας

Συνεχίζοντας την ...τρόπο τινά επιστημονικοσυγγραφική τυμβωρυχία, ας παρουσιάσω σήμερα ένα κείμενό μου για το εφαρμοστέο δίκαιο στις εργασιακές σχέσεις στην περίπτωση μεταβίβασης πλοίου ως ομάδας περιουσίας. Ήταν εισήγησή μου τον Μάρτιο του 1999, στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά. Σημαντική χρονιά για μένα: Τέσσερις μήνες μετά, 30 Ιουνίου 1999, έγινε η εκλογή μου στη Νομική, ως Επίκουρης Καθηγήτριας Συγκριτικού Δικαίου.

Ελπίζω το κείμενο να είναι χρήσιμο και σε ερευνητές και σε δικηγόρους και δικαστές.

Οι φωτογραφίες είναι από τη National Gallery, στη Washington D.C., πόλη που όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο τη θυμάμαι με θαυμασμό. Τί να κάνω... από πάντα πάσχω από το σύνδρομο Ραν Ταν Πλαν! (οι πιστοί και οι πιστές του Λούκυ Λουκ θα με καταλάβουν!)

"Το ηλιοτρόπιο", του Edward Steichen, Αμερικανού φωτογράφου, ζωγράφου και επιμελητή εκθέσεων σε γκαλερί και σε μουσεία. Γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο, αλλά ήταν 2 ετών όταν η οικογένειά του μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Από το 1903 μέχρι το 1917 παρουσιάζονταν φωτογραφίες του - περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου - στο ρηξικέλευθο τότε περιοδικό Camera Work του διάσημου Αμερικανού φωτογράφου Alfred Stieglitz.














Είδα χθες την "Κολεξιόν", θεατρικό έργο του ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ Harold Pinter, στο θέατρο Εμπορικόν. Δεν χάνω σχεδόν κανένα έργο στο οποίο παίζει ο Δημήτρης Καταλειφός, υπόδειγμα "ταγμένου" στο έργο του καλλιτέχνη, με κάθε λέξη, κάθε κίνηση, έκφραση τέλειου αφανούς "κεντήματος". Όπως ήμουν σίγουρη, η παράσταση ήταν συναρπαστική! Ο Δημήτρης Μοθωναίος επίσης εξαιρετικός.

           Ας κλείσω την ανάρτηση με μια βόλτα στις ανθισμένες κερασιές δίπλα στον Potomac








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου