Translate

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Ευτυχισμένο 2014 - ¡Feliz 2014!


Με τις καλύτερες ευχές μου για τη νέα χρονιά!! Να είμαστε καλά, με πολλά όνειρα (μόνιμη ευχή μου!) και όρεξη να τα πραγματοποιούμε!!

Να ανακαλύψουν και όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα, τη γοητεία του Συγκριτικού Δικαίου!



Οι πολύ ωραίες φωτογραφίες που θα δείτε στο κατωτέρω link, είναι της Ασπασίας Ευσταθίου, μεταπτυχιακής μου, από την Κύπρο. Δηλαδή αυτής που βλέπετε δίπλα μου, στο κέντρο της φωτογραφίας:




https://www.dropbox.com/sh/vwsxfi1w4ex3oj7/jVmzqnL-0U

Και η περιγραφή δική της:

"Οι πρώτες είναι από το Στάδιο το οποίο βρίσκεται κοντά στον Ιερό Ναό του Απόλλωνα Υλάτη. Το στάδιο καταστράφηκε τον 4ο αιώνα ωστόσο στη νότια του πλευρά σώζεται τμήμα του υδραγωγείου. Οι δεύτερες φωτογραφίες είναι από τον Ιερό Ναό του Απόλλωνα Υλάτη και από την Πόλη (για τους Κύπριους ο Ναός του Απόλλωνα Υλάτη είναι σημαντικός καθώς καταδεικνύει και αποδεικνύει την ελληνικότητα του νησιού ). Το ναό οικοδόμησαν οι Ρωμαίοι Αυτοκράτορες, στα χρόνια του Αυτοκράτορα Τραϊανού. Έχει ανακατασκευαστεί μερικώς το 1980 (έχει εξαιρετική θέα και βρίσκεται στη Λεμεσό). Τέλος, είναι ο ναός του Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο. Ο Άγιος Νεόφυτος έζησε το 1134 με 1219. Το καθολικό της μονής χτίσθηκε τον 15ο αιώνα, όπου υπάρχουν τοιχογραφίες και φορητές εικόνες εκείνης της περιόδου".  

Μια πολύ καλή ιδέα, για όποιον ενδιαφέρεται για χορευτική παράσταση, είναι οι "Τρείς σωματοφύλακες", την παρακολούθησα τη Δευτέρα, προχθές:

http://www.dancetheater.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/eventdetail/24361/256%7C254/xorotheatro-lydia-lithos-torus-knot-dance-company-oi-treis-somatofylakes

Συμφωνώ απόλυτα με την κριτική του Ανδρέα Ρικάκη. Εξαιρετική δουλειά!! Εν τω μεταξύ, ο χώρος εκεί, στον Κινητήρα Studio, είναι πολύ ζεστός, σχεδόν "οικογενειακός"!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου