Translate

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Cultural Heritage Law Committee - International Law Association





Τον επόμενο μήνα - Αύγουστο - θα λάβει χώρα στο Johannesburg της Νότιας Αφρικής η Γενική Συνέλευση της International Law Association.

Μια από τις επιτροπές αυτής της Διεθνούς Ένωσης Δικαίου (ή Ένωσης Διεθνούς Δικαίου - από παλιά υπήρχε διχογνωμία για το πώς θα πρέπει να μεταφράζεται στα ελληνικά) είναι και η Cultural Heritage Law Commitee.

http://www.ila-hq.org/en/committees/index.cfm/cid/13

Είμαι μέλος της Επιτροπής αυτής περισσότερα από 25 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια, η Επιτροπή έχει ολοκληρώσει αρκετές μελέτες αλλά και έχει συντάξει αρκετά διεθνή κείμενα: Draft Conventions, Principles, Guidelines.

Τα τελευταία 2 χρόνια είχαμε αναλάβει, η Νοτιοαφρικανή συνάδελφος, Professor Margaret Beukes και εγώ, να ετοιμάσουμε το Report on the Law Pertaining to Cultural Landscapes Significant to Indigenous Peoples (τωρινό θέμα μελέτης της Επιτροπής), με την πολύτιμη συνδρομή του Προέδρου της Επιτροπής, Professor James Nafziger, αξιοποιώντας και όλες τις πολύτιμες πληροφορίες που μας έστελναν πολλά από τα άλλα μέλη της Επιτροπής.

Δύσκολο, πολύ δύσκολο εγχείρημα... για ένα θέμα εξαιρετικά ενδιαφέρον!! Ευτυχώς, καταφέραμε και το ολοκληρώσαμε! Μπορείτε να το δείτε στα Committee Documents,  είναι το πρώτο: Draft Conference Report 2016 Johannesburg.

Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να πάω στη ΓΣ, όπου θα συνεδριάσει και η Επιτροπή μας συζητώντας επί τη βάσει του κειμένου αυτού.

Είμαι σίγουρη ότι θα πάνε όλα περίφημα!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου