Translate

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Bagutta - Milano

Το Σάββατο, είχαμε τη συνάντηση Προέδρων (εκπροσώπων τους) των εθνικών ενώσεων-μελών της European Society of Construction Law, σε αίθουσα ξενοδοχείου στον δρόμο που βλέπετε.



Μετά το τέλος της συνάντησης, κατά τα ειωθότα πήγαμε σε ομαδικό γεύμα. Ο Πρόεδρος της Ιταλικής ένωσης και της ESCL για τη χρονιά αυτή, Prof.Dr. Giovanni Iudica, Università Commerciale Luigi Bocconi, καταπληκτικός νομικός και φιλότεχνος, μεγαλούργησε και πάλι!! Μας είχε κανονίσει γεύμα στην Trattoria Bagutta, ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια που έχω επισκεφθεί στη ζωή μου!! Και δεν εννοώ μόνο γευστικά, αλλά και οπτικά, όπως θα δείτε.

Το όνομα του εστιατορίου είναι από το ομώνυμο λογοτεχνικό βραβείο, που δίνεται κάθε χρόνο σε ένα λογοτεχνικό έργο σύγχρονου συγγραφέα. Για πρώτη φορά δόθηκε το 1927. Το εστιατόριο αναγνωρίζεται από όλους ως πολιτιστικό κέντρο. Ιδρύθηκε το 1924, από τον Alberto Pepori, και συνεχίζει να ανήκει στην οικογένεια Pepori. Έγινε διάσημο χάρη στον συγγραφέα Baccheli, ο οποίος άρχισε να συναντά εκεί άλλους καλλιτέχνες το 1926. Μια νύχτα αποφάσισαν για αστείο, να βάλουν πρόστιμο σε κάθε αδικαιολόγητη απουσία. Ο δημοσιογράφος Orio Vergani πρότεινε να συγκεντρώνουν όλα τα πρόστιμα και να δίνουν τα χρήματα μια φορά το χρόνο στον συγγραφέα του βιβλίου που θα έκριναν ως το καλύτερο. Το πρώτο, χρονικά, βραβείο δόθηκε το 1927 στον G.B. Angels, για τη νουβέλα του "Η ημέρα της κρίσης".

Οι τοίχοι του εστιατορίου έχουν έργα διαφόρων καλλιτεχνών - θαμώνων. Στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες άρχισαν να καλούν καλλιτέχνες - θαμώνες, να ζωγραφίζουν τους τοίχους. Είναι ένα μικρό πανέμορφο μουσείο!

               Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για το εστιατόριο: http://www.bagutta.it/








                                                         Αυτό είναι ένα από τα ταβάνια!



Ο Richard Bailey, Πρόεδρος της ένωσης του Ηνωμένου Βασιλείου, με τη γλυκύτατη σύζυγό του και ο Δανός Jens Jordahn, Advokat.

Το παράπονό μου είναι πως όταν δίνω το ipad μου να φωτογραφίσουν και εμένα, δεν το ...ελέγχουν αρκετά (δηλαδή, τρέμει το χέρι τους), με αποτέλεσμα να φαίνομαι κάπως θολή!



                   Να και ο Πάνος (Βερβενιώτης),  Γενικός Γραμματέας της ΕΜΕΔΙΤΕΚΑ.



                                Βλέπετε τί ωραία - και καθαρά! - τους φωτογράφισα εγώ;;!!






Αυτός ο κήπος φαίνεται από μια τζαμαρία του εστιατορίου. Είναι ιδιωτικός, μέσα στο κέντρο του Μιλάνου.

Hugues Périnet-Marquet, Professeur à l'Université Paris II Panthéon-Assas, Πρόεδρος της Γαλλικής Ένωσης, με τη σύζυγό του, ο Prof.Dr. Giovanni Iudica με τη σύζυγό του και στο βάθος ένας βοηθός του.






                                                           Το γλυκύτατο ζευγάρι




Και για λόγους ..συγκριτικής φωτογράφισης, ιδού και οι φωτογραφίες που μου έστειλε ο Ισπανός καλός φίλος και μέλος του Δ.Σ. της Ισπανικής ένωσης, Francisco M. Echeverría Summers, Abogado - Doctor en Derecho:



Με τον φοβερό και τρομερό Πρόεδρό μας - πίσω μας η συμπαθέστατη κυρία που μας σέρβιρε τα αριστουργήματα!


Με έναν λίγο ..ιδιόρρυθμο συνειρμό, τα ζωγραφικά αυτά έργα στους τοίχους και στα ταβάνια του εστιατορίου μου έφεραν στο μυαλό το έργο του Mussorgsky - Pictures at an exhibition: https://www.youtube.com/watch?v=DXy50exHjes

Δείτε - ακούστε μάλλον - και μια άλλη εκδοχή του έργου:
Emerson Lake & Palmer//Mussorgsky - Pictures at an exhibition

Τους είχα ανακαλύψει έφηβη - μου άρεσε πολύ η ροκ μουσική, πάντα μου άρεσαν τα πολύ πρωτότυπα πράγματα, αυτοί είχαν το Moog Analog Synthesizer: έπαιζε ο Keith Emerson. Τους θαύμαζα!



http://en.wikipedia.org/wiki/Moog_synthesizer




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου