Translate

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Οπτικά παραλειπόμενα του Διεθνούς Συνεδρίου Δικονομικού Δικαίου, Αθήνα 11-14.9.2013


Συναντήσεις με αγαπημένους συναδέλφους και φίλους, σήμερα, στο Διεθνές Συνέδριο Δικονομικού Δικαίου:
Στην πρώτη φωτογραφία, με τον Peter Schlosser, Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Μονάχου, την Teresa Wambier, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου του Sâo Paolo και την Frédérique Ferrand, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου της Lyon. Εξαιρετικές οι εισηγήσεις και των δύο - την Ferrand την έχω ακούσει αρκετές φορές σε συνέδρια και είναι πάντα εξαιρετικά σαφείς και ευφυείς οι εισηγήσεις της. Για τον Peter Schlosser νομίζω ότι τα λόγια περιττεύουν. Είναι μεγάλη μορφή στον χώρο του δικαίου!

Ξανασυναντηθήκαμε, δεύτερη φορά μετά από τόσα χρόνια, με τον Alexander Trunk, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Κιέλου και πάντα καλό φίλο - ας περνάνε τα χρόνια, οι άνθρωποι που γνωρίζουμε στη ζωή μας (κυρίως οι καλοί, εννοείται!), γίνονται κάτι σαν μέλη μιας πολύ εκτεταμένης οικογένειάς μας.



Με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Köln, Hanns Prütting, εξαιρετικό μυαλό, πληθωρικό άνθρωπο και πάντα γελαστό!! Γνωριζόμαστε  - όπως και με πολλούς από τους συνέδρους - 20 ...προς 25 χρόνια!

Με τον Δημήτρη Τσικρικά, πολύ γνωστό σας, υποθέτω(!), Αν. Καθηγητή στο ΕΚΠΑ και με τον Christoph Kern, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Λωζάννης. Με τον Christoph γνωρισθήκαμε μόλις πριν μερικούς μήνες, στο Passau και Linz, θυμάστε ίσως τη φωτογραφία με τους πολύ χαρούμενους συνδαιτυμόνες σε παραδοσιακή ταβέρνα της Αυστρίας.

  Και άλλη μια φωτογραφία της Frédérique Ferrand, την ώρα της εισήγησής της - είναι πολύ λεπτή, η πρώτη φωτογραφία μας δείχνει όλους λίγο ...πεπιεσμένους!



Και η σειρά (που δεν είναι προτεραιότητας!) των πρώην μεταπτυχιακών μου:
Μαρίζα Κιλτένη (έρχεται στο συνέδριο και υπήρξε για λίγο η ...προσωπική μας φωτογράφος!), πολύ καλό παιδί, πολύ καλή φοιτήτρια, με πολλή όρεξη για σπουδές! Συνεχίζει με διδακτορικό, πλέον. Της εύχομαι τα καλύτερα!!

Εκτός συνεδρίου, αλλά μονίμως εντός του ...Κύκλου μας των χαμένων ποιητών!:
Μιχάλης Πετσίνης, από διακοπές πρόσφατες στη Μονεμβασιά. Φοβερά ζωντανή φωτογραφία, νομίζεις ότι όπου νά'ναι θα βγει ο Μιχάλης απ'έξω!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου