Translate

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Commission Internationale de l'Etat Civil - Assemblées Générales

Όπως σας έχω πει και σε προηγούμενες αναρτήσεις, κάθε Σεπτέμβριο λαμβάνει χώρα η μια Γενική Συνέλευση της Commission Internationale de l'Etat Civil, σε διαφορετικό κράτος-μέλος. Κάθε Μάρτιο (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) λαμβάνει χώρα άλλη μια Γενική Συνέλευση, στην έδρα της Επιτροπής, δηλαδή στο Στρασβούργο.

Αυτή την εβδομάδα που διανύουμε η Γ.Σ. γίνεται στη Βέρνη, Ελβετία. Η Ελλάδα δεν μετέχει αναγκαστικά, αφού δεν εγκρίθηκαν έξοδα μετάβασης κανενός από τα μέλη. Αυτονόητο - και το μικρότερο κακό... - μέσα στην οικονομική αυτή κρίση που ζούμε. Λυπηρό, βέβαια, το να απέχει η Ελλάδα από τα διεθνή fora...

Φωτογραφίες από προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις:

2006, στην πανέμορφη Κρακοβία! Οι εργασίες γίνονταν μέσα στο Πανεπιστήμιό της, νομίζω τρίτο αρχαιότερο της Κεντρικής Ευρώπης. Ότι και να σας πω για την πόλη είναι λίγο!
Σκωτία, 2005. Μετά το τέλος των εργασιών της Γ.Σ. που έγινε στο επίσης πανέμορφο Εδιμβούργο, πήγαμε εκδρομή (Σάββατο) σε εξοχές της Σκωτίας. Εκεί που βγάλαμε τη φωτογραφία, υπήρχε ένα ποτάμι, όπου ψάρευαν (τί άλλο;!) σολομούς! Πολυαγαπημένο μου έδεσμα, μέχρι να πάθω το 2007 αλλεργικό σοκ, μέσα στο τραίνο (το οποίο τραίνο χάλασε και σταμάτησε και ήταν Κυριακή και ήρθε και με πήρε περιπολικό της τροχαίας, συνοδεία ΕΚΑΒ, και πήγαμε - φόρμουλα! - στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου για ένεση κορτιζόνης κλπ και τη ...γλίτωσα!!), επιστρέφοντας από Θεσσαλονίκη, όπου ήμουν εισηγήτρια σε συνέδριο. Το αλλεργικό σοκ το έπαθα μάλλον από φάρμακο αντιφλεγμονώδες, αλλά επειδή είχα φάει και ψάρια στη Θεσσαλονίκη (ως καλεσμένη, ποτέ δεν επέλεγα από μόνη μου ψάρι - πλην σολομού, εννοείται!), μου έχουν πει να τα αποφεύγω.
Lotz, Πολωνία, 2010 - Ανταλλάσσω απόψεις με τον Ιταλό φίλο και συνάδελφο, Marchisio, εξαιρετικό γνώστη των θεμάτων, με τον οποίο επίσης έχουμε συναντηθεί και σε επιτροπές και Διπλωματικές συνδιασκέψεις του UNIDROIT

Τολέδο, 2003. Εκδρομή μετά το τέλος των εργασιών της Γ.Σ. στη Μαδρίτη. Στο κέντρο της φωτογραφίας, οι αείμνηστοι Καθηγητές Κουμάντος και Espín Canovas, εξαιρετικά εύστροφοι, ευγενείς, αρχοντικοί και σεμνοί συνάμα (όπως πάντα είναι οι πραγματικοί "άρχοντες", που δεν διανοούνται να κάνουν φιγούρα, αφού εντυπωσιάζουν ουσιαστικά), ΑΝΘΡΩΠΟΙ με κεφαλαία!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου