Translate

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Είθε να πάνε όλα καλά....

Το 1814 ιδρύθηκε στην Οδησσό η Φιλική Εταιρεία, για να προετοιμάσει την επανάσταση για την απελευθέρωση των Ελλήνων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Του χρόνου, δηλαδή, συμπληρώνονται 200 χρόνια.

Από τις παντός είδους σημερινές αυτοκρατορίες να δούμε ποιος θα μας απαλλάξει... Και δεν εννοώ ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποια μυστική οργάνωση ούτε αόρατη αρχή, μακριά από εμένα αυτά, άλλες εποχές εκείνες.

Προσωπικά προτιμώ το φως, το άπλετο, ει δυνατόν!! Ούτε σκοτάδια, ούτε κρυφές συνεννοήσεις, ούτε ίντριγκες.
                                                                              ΦΩΣ!

                                          Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, άλλωστε...
Και, επειδή οι συνειρμοί μου δεν έχουν τέλος, το αρχαίο ρητό με οδήγησε σε αρχαίους μύθους για τον ήλιο, στο ένα από τα επτά θαύματα που στη φαντασία μου ήταν συγκλονιστικό, στον Κολοσσό της Ρόδου, που απεικόνιζε τον Ήλιο, στην υπέροχη Ελληνική μυθολογία γενικότερα! Διαβάζετε ή έχετε διαβάσει αρχαία ελληνική μυθολογία; Αν όχι, χάνετε! Οι μύθοι τα λένε όλα! Επίσης, αν θέλετε να μάθετε και να γελάσετε συγχρόνως, διαβάστε την Ελληνική Μυθολογία του Νίκου Τσιφόρου: Καταπληκτική!! Ο Τσιφόρος ήταν μέγας γνώστης της ιστορίας και είναι πολύ αστείο να διαβάζει κανείς λεπτομέρειες των μύθων παρουσιαζόμενες με κωμικό τρόπο! Επίσης, είναι εξαιρετικές και εξαιρετικά λεπτομερείς ως προς τα ιστορικά γεγονότα οι Σταυροφορίες που έγραψε ο Τσιφόρος.

                                 Οδησσός, 1997: το κτίριο όπου στεγάσθηκε η Φιλική Εταιρεία





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου