Translate

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Οφειλόμενη συμπλήρωση σε προηγούμενη ανάρτηση

Ενώ είχα θελήσει να το γράψω, δεν το έκανα αρχικά, όμως ...μετάνοιωσα και το κάνω τώρα: ο λόγος κυρίως που έβαλα τη φωτογραφία του Μιχάλη Πετσίνη σε προηγούμενη ανάρτηση, είναι για να σας πω ότι είχε κάνει μια από τις καλύτερες διπλωματικές που έχω εξετάσει μέχρι τώρα από το 1999, έτος της εκλογής μου στο Πανεπιστήμιο - από την πρώτη χρονιά δίδαξα σε μεταπτυχιακούς και επέβλεψα διπλωματικές. Το θέμα της ήταν: "Σύγκριση νομικών πολιτισμών". Παρά το ότι (ή ίσως ακριβώς επειδή!) βασανιζόταν πολύ μήπως και δεν φανεί ..αντάξιος των θετικότατων προβλέψεών μου και με ...βασάνιζε και εμένα (αστειεύομαι, Μιχάλη, μην αρχίσεις να έχεις τύψεις τώρα!!!), όπως ακριβώς το προέβλεπα - και ακόμα περισσότερο - έκανε εξαιρετική δουλειά!! Και του πρότεινα δημόσια και άμεσα να κάνει διδακτορικό υπό την επίβλεψή μου. Και χάρηκε πάρα πολύ, αλλά προς το (τότε) παρόν δεν μπορούσε να αποφασίσει κάτι τέτοιο και ούτε ακόμα μπορεί και είναι φυσικό, αφού επικρέμαται η ..Δαμόκλειος σπάθη της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Δεν πειράζει. Η αγάπη του Μιχάλη (αλλέως, κογιότ!) για το Συγκριτικό Δίκαιο είναι γνωστή!



Και στον Μιχάλη και στους άλλους αγαπημένους φοιτητές μου, αφιερωμένο λόγω στίχων:

                                            http://www.youtube.com/watch?v=596Z0ELUXAI

4 σχόλια:

  1. Τώρα μόλις το διάβασα και αποδεικνύετε όπως επίσης κ α ι αποδεικνύεται ότι είστε Δασκάλα, με δέλτα σκοπίμως κεφαλαίο! Σας ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τί να πω όταν συγκινούμαι... κατά κανόνα λέω χαζομάρες...! Πάντως - και αυτό είναι απολύτως αληθινό - η μεγαλύτερη τιμή για μένα και αυτό που ακυρώνει κάθε πίκρα στην πορεία της ζωής μου, είναι η θετική γνώμη των πρώην και νυν φοιτητών μου. Σ' ευχαριστώ πολύ, Κώστα.

      Διαγραφή
  2. Το να πω απλά ότι συγκινήθηκα από τις αναρτήσεις σας, είναι λίγο...Σας ευχαριστώ πολύ για όλα και κυρίως για την υπομονή σας!! Η περίοδος συγγραφής της διπλωματικής ήταν από τις πιο αγχωτικές αλλά και πιο δημιουργικές φάσεις της ζωής μου. Και φυσικά, αν το αποτέλεσμα ήταν καλό, αυτό δεν οφείλεται μόνο σε μένα, αλλά και στην πολυτιμότατη καθοδήγησή σας!! Να είστε πάντα καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ να είσαι πάντα καλά, Μιχάλη. Όλοι εσείς είστε η καλύτερη "ανταμοιβή" μου, αυτό που με κάνει, ιδίως σε κρίσιμες ώρες, να νοιώθω ότι άξιζε και αξίζει τον κόπο η τόσο υπερβολική, συχνά, κούραση. Άλλωστε, "η ισχύς εν τη ενώσει", έτσι δεν είναι;!! Κάθε καλό!

      Διαγραφή